GPS-wandelingen.nl

GPS wandelen in Nederland

Een bijna 18 km lange rondwandeling die langs de groene randen van Rijswijk loopt.

Gestart wordt in het oude centrum bij de Hervormde kerk (kan er een mooier startpunt zijn?). Via het park met daarin het oude stadhuis van Rijswijk wordt een oversteek gemaakt naar de Broeksloot en vandaar naar de Vliet. Geniet van het water en de bootjes. Sta eens stil bij waypoint 19 en zie aan de overkant het oude tolhuis. 

Vanaf de Vliet buigen we af richting Wilhelmina park en Elsenburgerbos. We vervolgen de route dor de Hoekpolder die recent is geopend als waterberging. Hier is ook een informatiebord te vinden dat meer informatie geeft over deze polder.

Via parken wordt gewandeld naar de Rijswijkse landgoederenzone. Hier liggen het vormalige Bescherming Bevolking (BB) complex en een oude Duitse gaarkeuken. Via het Kruisvaarderspark steken we de spoorweg over en wandelen langs de rand van Den Haag weer terug naar het oude centrum.

U merkt de aanwezigheid van de stad, maar u zal een groene ervaring beleeft hebben na het voltooien van deze route.

       

 

Reacties   

0 # Ellen 17-04-2009 14:18
Op 16 april 2009 heb ik deze route gelopen. Het was mijn eerste gps wandeling. Wat een gemak om met de gps te lopen ipv met een kaart of beschrijving. Op een enkel punt was de situatie ietwat gewijzigd. Bv. in de Hoekpolder (rond wp 80) richting Wateringseveld.
Met het kaartje op de gps is het eenvoudig om op de route te blijven. Het blijft enorm verrassend dat je in zo\'n stedelijk gebied zo lang door Groen kan lopen. Bedankt voor de route. Ellen.
Antwoorden | Melden aan beheerder
0 # met wat pech binnenkort minder groene routeMelanie 10-06-2011 21:51
Heb je van deze wandeling genoten: Met wat pech wordt een groot deel van het groen gekapt (rond stadslandschap hoekpolder) voor woningbouw

Als bewoners zouden wij het waarderen als je onderstaande petitie tekent www.petitiesonline.nl/petitie/houd-eikelenburg-groen/95
Antwoorden | Melden aan beheerder

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

- | - | -

Copyright © 2007 - 2023. All Rights Reserved.