GPS-wandelingen.nl

GPS wandelen in Nederland

Deze 11 km lange wandeling loopt langs beekjes, door bos en over hei. Het startpunt van de wandeling begint bij restaurant De Jansberg.

sint jansberg 2Sint-Jansberg is 361 hectare groot en ligt ten noorden van Plasmolen. De Sint-Jansberg is een landgoed met beboste hellingen, akkers en weilanden. De landbouwgronden worden doorsneden door 'holle' wegen. Het bosgedeelte bestaat uit fraaie oude loofbossen en naaldbos.
Dit landgoed op de Nijmeegse stuwwal staat bekend om de vele bronbeekjes. Vanaf enkele hoge punten heeft u een prachtig uitzicht op de door houtwallen omgeven akkers en weilanden. In het voorjaar vindt u in het loofbos een tapijt van bosanemoon en speenkruid.

De Sint-Jansberg is onder andere het leefgebied van de das. In het moerasgebied de Geuldert komt de ijsvogel voor. Verder leven in dit deel van Limburg verschillende roofvogels, zoals de havik, buizerd en de torenvalk. Ook alle spechtensoorten, het goudhaantje en zelfs het vuurgoudhaantje kunt u hier aantreffen.

Het startpunt is goed bereikbaar met openbaar vervoer. Vanaf het NS-station Nijmegen vertrekt bus 83 Nijmegen-Venlo, halte Hotel Plasmolen in Plasmolen.

 

       

 

Reacties   

0 # startBert 03-09-2007 23:05
Een hele mooie route. Zeker aan te bevelen. Voor diegenen die niet zo bekend zijn; de start is niet bij rest. \'De jansberg\'want dit is inmiddels een ander restaurant geworden. Namelijk: pannenkoekenrestaurant \'Den Tol\'. Let op: op de andere hoek zit de pannenkoekenbakke, maar deze is het dus niet.
Zeker de moeite waard !!
Antwoorden | Melden aan beheerder

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

- | - | -

Copyright © 2007 - 2023. All Rights Reserved.