GPS-wandelingen.nl

GPS wandelen in Nederland

De 6 km lange rondwandeling loopt over landgoed 'De Heerlijkheid Hemmen", langs de rune van Kasteel Hemmen en de bijbehorende kasteeltuin, karakteristieke boederijen uit de 19de eeuw, rivier de Linge ende pittoreske dorpskern.

De rondwandeling start bij de Nederlandse Hervormde Kerk vanhet Landgoed "De Heerlijkheid Hemmen". Vanaf de kerk loop je via het park naar de rune van het kasteel en de kasteeltuin. De kasteeltuin is vanaf 1 mei tot en met 31 oktober tussen 8.00 en 19.00 uur voor publiek toegankelijk. Het landgoed "De Heerlijkheid Hemmen" heeft een lang verleden en gaat terug tot 12de eeuw. In 1931 stierf de laatste heer van Hemmen kinderloos. Hij had het landgoed ondergebracht in een stichting om het als eenheid te kunnen behouden. Helaas is tijdens de slag om Hemmen het kasteel/huis in 1945 verwoest. Het enige dat nu nog rest is een ruine.

ge017 hemmen 4 ge017 hemmen 2 ge017 hemmen 1

ge017 hemmen 3ge017 hemmen 5

De rondwandeling loopt over zeer goede wandelpaden. Helaas is door de plaatsing van wandelsluizen de wandeling mindergeschikt voor mindervaliden. Aan het begin / eind van de wandelng is een eet- en drink gelegenheid: Brasserie Heerlijkheid.

       

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

- | - | -

Copyright © 2007 - 2023. All Rights Reserved.