GPS-wandelingen.nl

GPS wandelen in Nederland

Een afwisselende rondwandelng die loopt over onverharde wegen en dijken en langs uitgestrekte rietvelden, wilgenbossen en kreken.

Het Biesbosch museum van Werkendam is het startpunt van de rondwandeling. Een beschrijving van de wandeling isverkrijgbaar in het museum.

De Biesbosch, ruim 7800 hectare groot, strekt zich uit over twee provincies en bestaat uit drie delen. De Nieuwe Merwede vormt de grens tussen de in Zuid-Holland gelegen Dordtse -, en Sliedrechtse Biesbosch en de in Noord-Brabant gesitueerde Brabantse Biesbosch. De Biesbosch is momenteel n van de grootste waardevolle natuurgebieden in ons land en is van internationale betekenis. Natte gebieden, boordevol planten en dieren, wuivende rietkragen, vochtige poldertjes met bijzondere wilde bloemen, woeste ruigten waarin kiekendieven hun jongen grootbrengen en klotsende kreken, waar de ijsvogel jaagt. De Biesbosch is in feite een cultuurlandschap, een landschap dat in belangrijke mate door mensenhanden is gevormd. Een cultuurlandschap heeft een cultuurhistorie. In het Biesbosch Museum wordt de cultuurhistorie van De Biesbosch uitvoerig belicht. Daarbij staat centraal de wijze waarop de mens in en rond het gebied actief was.

IDe wandeling loopt door polder Maltha. Deze polder is een eldorado voor watervogels. Diverse soorten ganzen en eenden, zoals krakeend, rafeleend en smient, zijn vanuit de vogelobservatiehut te zien.

In het museum kunt u een kaartje kopen voor de fluisterboot en een vaartocht door de geulen en kreken maken.

       

 

GPX-file kan ook via de onderstaande QR-code worden binnengeladen:

 

Reacties   

0 # Guest 17-08-2009 11:01
Helaas is de doorgang die je op de kaart boven het belletje bij \"De Biesbosch\" geblokkeerd omdat het watertje verbreed is naar een 40 meter....
Antwoorden | Melden aan beheerder
0 # wandeling biesboschEric 13-09-2009 13:03
Deze wandeling is inderdaad niet meer correct op een aantal plaatsen
Antwoorden | Melden aan beheerder
0 # michael 21-03-2010 17:38
deze route is op een paar plaatsen niet toegankelijk. tussen punt 8 en punt 11 en punt 23 en punt 24 zijn watergangen gemaakt niet je niet kan oversteken.
Antwoorden | Melden aan beheerder
+1 # wandeling BiesboschGuest 01-09-2013 21:28
Door werkzaamheden in het kader van Ruimte voor de Rivier is deze wandeling op meerdere plaatsen onderbroken.
Vooraf informeren bij bijv. bezoekerscentra of biesboschmuseum.
Antwoorden | Melden aan beheerder
+2 # Wandeling NoordwaardFrans Tiel 27-02-2017 11:10
Door het vrijgeven van de Noordwaard aan de natuur zijn enkele doorsteken gemaakt, waardoor je niet meer door de grienden kunt lopen langs de Merwede. Daarnaast is een deel van de wandeling niet toegankelijk omdat op die plaats een stilte / rustgebied is aangewezen. Van deze prachtige wandeling door de grienden is nu nog slechts een zeer klein. maar wel heel mooi, deel dat werkelijk door de natuur gaat. Ongeveer de helft van de wandeling loop je nu over de weg, waarbij je (in de weekenden) regelmatig gestoord wordt door autoverkeer.
Antwoorden | Melden aan beheerder

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

- | - | -

Copyright © 2007 - 2023. All Rights Reserved.