GPS-wandelingen.nl

GPS wandelen in Nederland

De Wandelroute doorkruist het prachtige natuurgebied van de Kampina met zijn uitgestrekte heide en bos met kraakhelderde vennen.

 

De route is voor een groot deel gemarkeerd met witte pijlen en paaltjes. Alleen in het begin wijkt de gps-route af van de gemarkeerde route. De wandeling loopt over zand- en bospaden. Na regen kunnen de paden modderig en moeilijk begaanbaar zijn. Het kan voorkomen dat in zo'n situatie een salamander het ondergelopen pad kruist.

nb003 boxtel 2   nb003 boxtel 1

 

De route slingert tussen De route slingert tussen de vennen door. Ze dragen de veelzeggende namen als Meeuwenven, Ganzenven, en Leilieven. Het bos rond de vennen ziet er nogal onverzorgd uit, maar schijn bedriegt. Bewust ruimt Natuurmonumenten het dode hout niet op. Allerlei insecten komen erop af en die trekken weer talloze vogels aan. Zwammen verteren uiteindelijk het hout helemaal.

Een verrassing in het bos is de tamme kastanje. Deze bomen herinneren aan de tijd dat de Kampina nog een landgoed was waar uitheemse boomsoorten werden aangeplant.

 

nb003 boxtel 3

 

       

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

- | - | -

Copyright © 2007 - 2023. All Rights Reserved.