GPS-wandelingen.nl

GPS wandelen in Nederland

GPS-wandelingen in de provincie Overijssel. Van elke wandeling is de route voor GPS te downloaden en te bekijken in google-earth en google map. Tevens is een korte beschrijving van de wandeling te lezen en is eventueel aangevuld met 1 of meerdere fotos.

Een 5 km lange rondwandeling door het historische stadscentrum van Deventer. De wandeling loopt langs historische bezienswaardigheden, over oude kades en pleinen aan de IJsel. Deventer is n van vijf oudste steden van Nederland.

OV010 Enschede Rondje Cultuur en MuseumsEen korte maar zeer culturele rondwandeling door het centrum van Enschede. De wandeling loopt langs muziek centra, theaters, musea, gedenktekens en galerieën. Halverwege de wandeling loop je door de wijk Roombeek. De wijk Roombeek werd bekend door de vuurwerkramp (13 mei 2000). Daarbij vielen 23 doden en ca. 950 gewonden. Veel woningen werden verwoest of zwaar beschadigd. Aan de herbouw van de wijk hebben diverse architectenbureaus een bijdrage geleverd. Dit heeft de wijk een levendig en bijzonder karakter gegeven.

Een 20 km lange rondwandeling door het langgerekte waterdorp Giethoorn, bij velen bekend door de film Fanfare. Het dorp wordt ook wel Het Hollandse Venetie of Het Venetie van het Noorden genoemd. Het eerste deel van de wandeling loopt langs grachten, boerderijen, diverse musea en over karakteristieke bruggen. De Het laatste deel van de wandeling loopt door natuurgebied de Wieden.

- | - | -

Copyright © 2007 - 2023. All Rights Reserved.